Žilna kirurgija

Kadar vaš osebni zdravnik ali katerikoli drugi specialist ugotovi potrebo po pregledu pri žilnem kirurgu, vas z napotnico v Kirurškem sanatoriju pregledamo v ambulanti za žilno kirurgijo. Pri pregledu žilni kirurg ugotovi objektivno klinično situacijo in vam predlaga ustrezno obliko kirurškega zdravljenja. Če je potrebno, predlaga tudi dodatne diagnostične preiskave, najpogosteje ultrazvočni pregled globokih in povrhnjih ven.

V pogovoru bo kirurga zanimalo vaše splošno zdravstveno stanje, morebitne prejšnje operacije, redno jemanje zdravil in alergije na zdravila, hrano ali ostale zunanje dejavnike.

Kirurg vas nato seznani s potekom zdravljenja in morebitnimi zapleti. V kolikor se odločita za operativni poseg, ki ga običajno opravimo v splošni ali regionalni anesteziji, določita tudi okvirni datum operacije in potrebne osnovne laboratorijske preiskave, ki so potrebne za pregled pri anesteziologu v anesteziološki ambulanti. Istega dne je določen termin za pregled v anesteziološki ambulanti, v kateri vam zdravnik razloži, kako bo potekala anestezija in katere preiskave bo potrebno dodatno opraviti pred operativnim posegom.

Naši zdravniki specialisti

žilna kirurgija in ultrazvočna diagnostika