Mnenja pacientov

 

"Zelo bi se rada dr. Nagličevi in celotni operacijski ekipi medicinskih sester izredno zahvalila za  njihovo prijaznost do pacientov in uspešno operacijo. Prosim, g. Dr. Bajec, predstojnik Kirurškega sanatorija, če ste tako prijazni in dr. Nagličevi sporočite, kako zelo sem ji hvaležna, ker sedaj zelo dobro vidim."  – M.Z.

"Zelim pohvaliti gospe na telefonu, ker tako hitre in prijazne odzivnosti v nasem zdravstvu ni.
Ste svetla tocka. Le tako naprej. Lp Helena"

"Prisrčno se zahvaljujem vsem zdravnikom in sestram, ki so tako lepo skrbeli zame v času moje hospitalizacije. Posebna zahvala pa gre gospodu mag. Marku Mušiču. Od vas sem odšel z zelo prijetnim občutkom, da vam kljub obilici dela ni vseeno za bolnika, da mu skušate nesebično in požrtvovalno olajšati življenje. Hvaležen sem vam za vso izkazano skrb in pozornost za moje dobro počutje po operativnem posegu. Hvala in srečno!"  – D.M.

"Super dan! Vse najlepše pohvale dr. Matičevi in sestri Andreji, ki sta me operirali in pockrljali. Hvala za prijaznost, nasmehe in prijazne besede, ki vsaj malo izničijo strah. Hvala tudi dr. Bajcu za hitro in prijazno posredovanje. Vsi ste sončki!"

"Pozdravljeni,
Ravnokar sem pri vas operirala prolaps črevesa in zunanjo gubo na anusu. Zelooooo sem se bala bolečin še posebaj po posegu. Na internetu sem brala izjave različnih pacientov, ki so bile zastrašujoče. Sedaj več ne najdem te strani, da bi napisala svoje mnenje tam. Zato pišem vam.
Kot prvo moram izreči vse pohvale strokovnemu osebju v sanatoriju. Tudi hrana je zelo okusna, niti malo bolnišniška. Z veseljem smo jedli. Vse je čisto in prijetno. Celo TV v sobi.
Dr. Marianne Hunt je vrhunska. Prisluhne pacientu in upošteva njegove potrebe. Pacient se lahko zanese na njo in ji odkrito pove svoje pomisleke. Daje jasne odgovore in potrebne informacije. Pacient pozabi, da je v bolnišnici, ker so vsi prijazni in vljudni. Skratka v Sanatoriju Rožna nisi številka. Tudi anestezistka je bila prijazna in te pomiri pred operacijo. V operacijski te prijazni bolničarji oz.asistenti kličejo po imenu. Skratka visoka šola prijaznega ravnanja s pacienti, čeprav smo šli na poseg eden za drugim. ČESTITKE in HVALA.
Po posegu in preživeti noči pri njih sem bila brez bolečine, kar je zelo pomembno za bolnika. Tudi naslednje dni doma skoraj ni bolečin, če se držiš navodil. Vzela sem popoldan eno tbl. proti bolečini. Če bi vedela, da je tako ne bi čakala več let na ta poseg. Hvaležna sem dr. Huntovi in visokem nivoju tudi vsega spremljevalnega osebja. Priporočam Rožno dolino. VP"

"Osebno bi zelo rada pohvalila dr. Keniga za njegovo prijaznost. Menim, da je eden najboljših zdravnikov, ki opravljajo ultrazvočne preiskave."

Pozdravljeni! Rada bi se Vam vsem zahvalila in pohvalila . Ste res super in čudovita ekipa . Želim vam iskreno še veliko uspehov pri vašem delu. ISKRENA HVALA !!! AE

Sestre medicinske, prave mravljice so,
Edin, Marine tri, Janji dve in Saša se trudijo
S pacienti kar se da. Nas tolažijo,
Tekajo sem ter tja, previjajo
Roke, noge, merijo temperaturo, tlak,
Edine so, tega ni sposoben vsak.
– M.M.S.

"Spoštovani zaposleni, vedel sem, da ste strokovnjaki, vsak na svojem področju dela. Sedaj ko to pišem pa vam izražam posebno zahvalo za izkazano delo, resnično razumevanje človeške bolečine, humanega in moralnega odnosa do ljudi, ki pridejo k vam po pomoč."  – A.D.

"Pred letom dni se mi je zgodilo to, kar sem mislil, da se dogaja samo drugim. Zbolel sem na srcu in postal vaš upnik, danes pa sem vaš dolžnik. Na svetu ni pravih besed in ni dovolj daril, s katerim bi se vam lahko zahvalil oziroma oddolžil za vašo nesebično in neizmerno človeško pomoč, ki sem jo prejel z vaše strani in s katero mi je danes omogočeno uživati lepo življenje. Za vse kar ste storili za mene Hvala vam!"  – M.Z.

"Želim pohvaliti medicinsko osebje, vse izmene, ki so skrbeli za moje bivanje in počutje v tej ustanovi. S svojim odnosom, ki krepko presega merila »službene dolžnosti« mi je osebje dejansko omogočilo, da je siceršnji čas mojega bivanja minil prijetno. Iskrena hvala za iskreno prijazen odnos."  – A.K.

"Zahvaljujem se vsem zaposlenim za strokovno  delo in požrtvovalen odnos do pacientov. Dajeta nam občutek topline in nam pokažete, da ste tu zaradi nas. Lepo je videti in doživeti, da v našem zdravstvu delajo tako dobri ljudje. Hvala vsem!"  – R.N.

"Spoštovani, vem, da take pošte dobivate veliko, zato bom kratka. Maja so mi pri vas operirali krčne žile. Kljub relativno rutinski operaciji je bil zame to precejšen stres. Odnos vašega osebja  pa na nivoju. Do pacienta se obnašajo kot do človeka z imenom in priimkom, vzamejo te kot enakopravnega partnerja v procesu. Nič vsiljivega, enostaven človeški odnos, pa še smisel za humor v pravem trenutku. Hvala in ostanite takšni."

"Res, da sem bila do sedaj v vsem svojem življenju v bolnici le štirikrat, od tega dvakrat v porodnišnici in prav veliko izkušenj z bivanjem po bolnicah nimam. A še nikoli se mi ni zgodilo, da bi mi zdravnica naslednji dan, po prihodu domov, poslala sms z vprašanjem, kako se počutim. Ne morem vam povedati, kako to dobro dene in kako človeka prijetno preseneti, ko z vseh koncev dnevno poslušamo večinoma le kritike pacientov na storitve v našem zdravstvu."  – L.P.

"Za dolgo, pravzaprav za vedno, pa si bom zapomnil vaš enkraten, strokovni in človeški pristop do mene in mojega sobnega »sokilaša«. Po mnogih in vse pogostejših ocenah o brezdušnem odnosu do pacientov, je to, kar sem doživel v vašem Sanatoriju, odnos, ki zdravi, ki daje človeku upanje, ki je lahko vzor vsem, ki delajo z ljudmi, ki ga spodbuja in navdaja s spoštovanjem in zaupanjem do sester, zdravnic in zdravnikov, ki smo jim kdaj pa kdaj le prisiljeni zaupati tisto, kar je pravzaprav za vsakega od nas najdragocenejše, spoznaš pa to praviloma šele v jeseni življenja."

"Spoštovani, dne 8.5.2018 sem bila v vaši zdravstveni ustanovi operirana, operiral me je dr. Machtig Mitja.Resnično bi se rada zahvalila dr. Machtigu, ki je imel resnično človeški, razumevajoč in spoštljiv odnos do mene, od prvega dne, ko sem prišla k njemu v obravnavo do operacije in tudi po operaciji. Rada bi se zahvalila tudi anesteziologu dr. Andonovu, ki me je bodril in pomiril vsak moj strah, ki sem ga imela zaradi operacije, zahvala gre tudi drugemu osebju, ki so bili ta dan z menoj v operacijski. Zahvalila bi se tudi vsem medicinskim sestam iz 2. nadstropja, ki so tako lepo skrbele za mene in ustregle vsem mojim željam in potrebam. Zahvala gre tudi fizioterapevtki, katera mi je psihično in fizično pomagala narediti prve korake po operaciji. Meni osebno je bila operacija (kolka) v veliko psihično breme, skrbelo me je da se bo kaj zapletlo in ne bo šlo vse po načrtih. Brez tako prijaznega zdravstvenega osebja nebi zmogla!!!
Prosim Vas, da vsem prenesete moje zahvale (pohvale)."

“Izrekam zahvalo vsem, ki so se potrudili in izkzali resnično visoko stopnjo razumevanja, humanosti, strokovnosti. Tak odnos je potrditev, da imamo tudi mi v Sloveniji v zdravstvu ljudi, ki se znajo in zmorejo predvsem pa želijo posvetiti bolniku, človeku, ki je odvisen od njihove pomoči. Vsem, res Vsem, bi se rad zahvalil za prijetno počutje moje partnerke.” – H. M.

"Rada bi pohvalila profesionalno delo dr. Planinška in bivanje v vašem Sanatoriju. Za to sta izjemno zaslužna bolničar Edin ter sestra Simona, ki sta svoje delo opravila odlično – z veliko mero prijaznosti, topline, spodbude, nasvetov in pomoči. Upam, da nadrejeni opazijo njuno predanost k delu, da sta zato izredno motivacijsko nagrajena. Še enkrat, najlepša vama hvala."  – P.D.

"Vsaka beseda je odveč, ker se vsega dobrega, kar tu doživljam, ne da opisati. Ne izpostavljam nobenega, kajti vsi  zaslužite več kot najvišjo oceno. Srčna hvala!"  – M.Č.

"Zahvaljujem se vsem zaposlenim za strokovno  delo in požrtvovalen odnos do pacientov. Dajeta nam občutek topline in nam pokažete, da ste tu zaradi nas. Lepo je videti in doživeti, da v našem zdravstvu delajo tako dobri ljudje. Hvala vsem!"  – N.R.