Mitja Maechtig dr. med.

Ambulanta za ortopedijo

Specialist ortopedske kirurgije. Diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2005, nato pa je po opravljenem pripravništvu nadaljeval s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je končal leta 2013. Konec leta 2012 je tudi opravil izpit za osebnega trenerja fitnesa – mednarodna licenca - NCSF (National Council on Strength & Fitness)

Ožje področje specialnosti:
Operativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika, športne poškodbe kolena in ramena (artroskopija, rekonstrukcija sprednje križne vezi, meniscektomije, rekonstrukcija rotatorne manšete, subakromialna dekompresija...), korekcija deformacij sprednjega dela stopala.
Je član zveze AFP (Association of Fitness Professionals), v sklopu katere se izvajajo mednarodno priznana izobraževanja na področju športa. Predava športno medicino in fukcionalno anatomijo za AFP licencirane osebne trenerje, Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju fitnes vadbe deluje z omenjenim izobraževanjem in rednimi delavnicami za že licencirane osebne trenerje tudi na preventivi poškodb, ki so posledica nepravilne vadbe.

Zaposlitev
Kirurškega sanatorija Rožna dolina
Splošna bolnišnica "Dr. Franca Derganca" Nova Gorica